Mięso to już historia. Teraz pora na syntetyczne sery i jogurty

BIULETYN BEZ TYTUŁU NEWS
Mięso to już historia. Teraz pora na syntetyczne sery i jogurty

Jednak istnieją wyłącznie roślinne alternatywy dla odzwierzęcego nabiału jak „masło” z nerkowca czy mleko migdałowe.Przemysłowa hodowla bydła, niezależnie od tego, czy jest ono zabijane, czy tylko dojone, jest szkodliwa dla środowiska. Badania pokazują, że jest to główny winowajca istniejącego kryzysu klimatycznego i czynnik wywołujący lokalne środowiskowe szkody. 

https://forsal.pl/artykuly/1421800,mieso-to-juz-historia-teraz-pora-na-syntetyczne-sery-i-jogurty.html

— News+

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.